tag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post4506027642968134887..comments2024-02-28T11:19:47.086+02:00Comments on VeganMama: Μουσακάς χωρίς χοληστερόλη | Moussakas (tradition-inspired layered vegetable and lentil casserole)the musehttp://www.blogger.com/profile/14458469841958354734noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post-71492963418274342592012-07-18T18:48:53.491+03:002012-07-18T18:48:53.491+03:00Νικόλαε,
Η "κανονική" μπεσαμέλ έχει τρι...Νικόλαε,<br /><br />Η "κανονική" μπεσαμέλ έχει τρια βασικά υλικά: αλεύρι, βούτυρο ή μαργαρίνη, γάλα. <br /><br />Αν θέλεις να την "βεγκανοποιήσεις" υποκαθιστάς τα ζωικά υλικά με υλικά φυτικής προελεύσεως. Το αλεύρι είναι φυτικό, άρα δεν χρειάζεται να το υποκαταστήσεις... χρησιμοποιείς όμως αλεύρι, δεν το παραλείπεις!<br /><br />Δες τις δύο αναλυτικές συνταγές για μπεσαμέλ στη συνταγή του Παστίτσιου.vegan mamahttps://www.blogger.com/profile/09435728653037069212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post-9815041659579770832012-07-07T02:28:21.820+03:002012-07-07T02:28:21.820+03:00ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΕ ΒΙΓΚΑΝ ΜΑ...ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΕ ΒΙΓΚΑΝ ΜΑΜΑ.<br />:(<br /><br />Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;<br />ΔΕΝ ΜΠΑΙΕΝΙ ΑΛΕΥΡΙ;<br />ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΛΕΣ;<br /><br />στη μπεσαμέλ αντί για ζωικό γάλα χρησιμοποιείτε έτοιμο φυτικό γάλα (από βρώμη, ρύζι, σόγια, αμύγδαλο κ.λπ.) ή δικό σας γάλα από καρπούς, π.χ. κάσιους, αμύγδαλα ή άλλους (άψητους και ανάλατους -- χτυπάτε στο μπλέντερ 120-150 γρ καρπούς με 1 λίτρο νερό).<br /><br />αΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.com