tag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post947923670112482063..comments2024-02-28T11:19:47.086+02:00Comments on VeganMama: "Παπίθιο" : Το παστίτσιο της VeganMama | Vegan Mama's Pastitsothe musehttp://www.blogger.com/profile/14458469841958354734noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post-56511942533934222352013-10-15T09:23:53.076+03:002013-10-15T09:23:53.076+03:00Αν εννοείς τα 2 πακέτα μακαρόνια, το ένα πακέτο ρο...Αν εννοείς τα 2 πακέτα μακαρόνια, το ένα πακέτο ροζ φακές, και τα δύο λίτρα μπεσαμέλ, ναι, οι αναλογίες είναι σωστές, και βγάζουν 16 μερίδες (σε ταψί μεγέθους όλου του φούρνου). <br /><br />Αν θέλεις 8 μερίδες χρησιμοποιείς τις μισές ποσότητες και ένα ταψί "μισού" μεγέθους.vegan mamahttps://www.blogger.com/profile/09435728653037069212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post-29210746235923009132013-10-05T04:46:15.901+03:002013-10-05T04:46:15.901+03:00Αυτές οι αναλογίες είναι σωστές ή πρέπει να γίνουν...Αυτές οι αναλογίες είναι σωστές ή πρέπει να γίνουν οι μισές για μακαρόνια και φακή;nikos_thttps://www.blogger.com/profile/01796468894466495273noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post-41443523805716617652012-10-16T11:09:29.385+03:002012-10-16T11:09:29.385+03:00Καλησπέρα,
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η...Καλησπέρα, <br /><br />σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα και εγω και δεν βρήκα κάτι που να με διαφωτίσει. Εχεις δίκιο πως αν ίσχυε οι διατροφικοι συνδυασμοί θα ήταν ελάχιστοι. <br /><br />ΣΕ κάθε περίπτωση θα την δοκιμασω τη συνταγή σου και σε "μακαρόνια με κιμά-φακές". Περιμένω να τελειώσει πρώτα η κατσαρόλα μου με την "τυρένια σουπα" με μπρόκολο, κάτι σαν το "broccoli and cheese soup"xoxlidakihttps://www.blogger.com/profile/07255742194058894142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post-36248127955668449112012-10-13T20:51:38.379+03:002012-10-13T20:51:38.379+03:00Έχουν υπάρξει κατά καιρούς διάφορες απόψεις, όχι ό...Έχουν υπάρξει κατά καιρούς διάφορες απόψεις, όχι όμως τεκμηριωμένες επιστημονικά, σχετικά με τους συνδυασμούς που αναφέρεις (πρωτείνης και αμύλου). Από όσο γνωρίζω, στην επίσημη επιστημονική βιβλιογραφία δεν αναφέρεται αντένδειξη για τον συνδυασμό των δύο μακροσυστατικών. Εξάλλου, κάθε τρόφιμο ή γεύμα έχει και πρωτείνη και άμυλο - αυτό που ποικίλλει είναι η αναλογία. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τη "θεωρία των συνδυασμών" δεν θα έπρεπε να τρώμε τα περισσότερα τρόφιμα!<br /><br />Ακόμα και αν δεχθούμε την παραπάνω θεωρία, το να προσθέσουμε άμυλο (μακαρόνια, 13% πρωτείνη, 73% υδατάνθρακες) σε ένα τρόφιμο (φακές) που περιέχει 25% πρωτείνη και 60% υδατάνθρακες, αυξάνει την περιεκτικότητα του γεύματος σε υδατάνθρακες, άρα μάλλον το βελτιώνει!<br /><br />Αυτή η θεωρία θυμίζει μια παρόμοια "θεωρία" περί συνδυασμού τροφίμων με διαφορετικά αμινοξέα στο ίδιο γεύμα, ώστε να πάρουμε "πλήρη" πρωτείνη. Γνωρίζουμε πλέον ότι αυτή η θέση αποτελεί έναν διατροφικό μύθο (αν και ακούω πώς ακόμα τη διδάσκονται οι φοιτητές σε κάποιες Σχολές, και την πιστεύει πολύς κόσμος).<br /><br />Ελπίζω να σε κάλυψα! Αν βρεις κάτι πιο συγκεκριμένο για το θέμα σε μια έγκυρη πηγή (π.χ. American Dietetic Association, ή σε επιστημονικές εργασίες, βλ. PubMed) μπορείς να το μοιραστείς για να το διαβάσω!<br /><br />VMvegan mamahttps://www.blogger.com/profile/09435728653037069212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2578418552181773501.post-10956476592938506522012-09-30T11:42:09.879+03:002012-09-30T11:42:09.879+03:00Καλησπερα,
απλα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορουμε να...Καλησπερα,<br /><br />απλα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορουμε να συνδυαζουμε χωρίς προβλημα το άμυλο μαζί με τα όσπρια. Καπου είχα διαβασει ότι δεν είναι ιδανικός συνδυασμός. <br />Η συνταγή σου φαίνεται υπεροχη, αλλά αυτό ειναι το μονο θεμα που με προβληματίζει.<br /><br />Ευχαριστώ.Πράσινο Σαλιγκάριhttps://www.blogger.com/profile/16707951244080536871noreply@blogger.com