Πρόσφατα μου χάρισαν χλωρά φασόλια. Ιδού δύο απλές συνταγές. Φυσικά οι συνταγές γίνονται και με μαγειρεμένα ξερά φασόλια.
Φασόλια χλωρά κοκκινιστά
Υλικά
- πράσο, 1 μικρό ψιλοκομμένο σε ροδέλες
 - καρότα, 2 μέτρια σε ροδέλες
 - κρεμμυδάκι φρέσκο, 1
 - κρεμμύδι ξερό, 1 μεγάλο
 - ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα)
 
- φασόλια χλωρά, 400-500 γρ. (2,5-3 κούπες)
 - ντομάτες, 3-4 ώριμες φρέσκες ψιλοκομμένες (ή ένα μικρό κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια)
 - μαϊντανός, μισή κούπα
 
Εκτέλεση
- Σωτάρετε στο ελαιόλαδο τα πρώτα τέσσερα υλικά.
 - Προσθέτετε τα φασόλια και τη ντομάτα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
 - Προσθέτετε τον μαϊντανό και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
 
Φασόλια χλωρά ρομέσκο
Όπως παραπάνω, εκτός από τον μαϊντανό
Επιπλέον υλικό: αμύγδαλα αποφλοιωμένα, μία κούπα (τριμμένα σε σκόνη στο μούλτι)
Εκτέλεση
- Ακολουθείτε την παραπάνω συνταγή για κοκκινιστά, μόνο που αντί για μαϊντανό προσθέτετε τα τριμμένα αμύγδαλα.
 
No comments:
Post a Comment