Monday 3 May 2010

Ζυμαρικά με σάλτσα ζαπονέ-γκρεκ (Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα χωρίς χοληστερόλη)




Υλικά για 3 μέτριες μερίδες

300 γρ. νούντλς από φαγόπυρο ή καστανό ρύζι (χωρίς αυγό)

καρότο, 1, κομμένο πολύ λεπτά μπαστουνάκια
μαραθόριζα. περ. 1/4, ψιλοκομμένη
μπαμπού, μισή κονσέρβα, σε λεπτά μπαστουνάκια (προαιρετικά)
πράσο, μισό (από τη ρίζα έως τη μέση), κομμένο κατά μήκος και μετά ροδέλες
φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 μάτσο (περ. 4)
πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια
λευκά μανιτάρια button, 5, σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο (3-4 κουταλιές)
γάλα καρύδας, μισή κονσέρβα

κύμινο τριμμένο, 1 κουτ. γλυκού
τζίντζερ τριμμένο, 1 κουτ. γλυκού
πάπρικα, 2 κουτ. γλυκού
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό για να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά (ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου, εκτός από το ξέπλυμα). Εν τω μεταξύ:

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά τα "σκληρά" υλικά: καρότο, μαραθόριζα, μπαμπού, πράσο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πράσινη πιπεριά ανακατεύοντας για άλλα 2-3 λεπτά. Τελευταία προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας για 1 λεπτό, το γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά - θα πάρει ένα ενδιαφέρον πορτοκαλί χρώμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, με στόχο η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας -- απλώς σε όγκο θα πρέπει να βγαίνουν 3-4 κούπες (μία γεμάτη κούπα λαχανικών ανά μερίδα, για να καλύψουμε 2 από τα "5-a-day") Ακόμα και μόνο με καρότο και κολοκυθάκι, η σάλτσα γίνεται τέλεια.

Σερβίρουμε με πατουσάκια.

2 comments:

  1. χαχαχα Τέλεια φωτό! :-) Πατουσάκια νομ νομ νομ...

    ReplyDelete

ShareThis

Translate