Saturday, 6 March 2010

Μπιφτέκια από φακές



Υλικά
 
φακές μαγειρεμένες στον ατμό (έτσι γίνονται σχετικά στεγνές) και περασμένες στο μούλτι
καρότο, κρεμμύδι, πελτέ ντομάτας, μαϊντανός, ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
φρυγανιά τριμμένη



και για όσους δεν πάνε "με το μάτι", παραθέτω ενδεικτικά ποσότητες, τις οποίες όμως μπορείτε να προσαρμόσετε όπως σας αρέσει.



φακές μαγειρεμένες στον ατμό, 2 κούπες >> στο μούλτι
καρότο, 1 >> στον τρίφτη
κρεμμύδι, 1 >> στον τρίφτη ή ψιλοκομμένο
πελτέ ντομάτας, 2-3 κσ
μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1/2 κούπας
2-3 κουτ. σούπας τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
κύμινο ή γλυκό κάρρυ, 2 κτ
νιφάδες βρώμης ή φρυγανιά τριμμένη, περ. 1/4 κούπας (μόνο αν το μείγμα είναι υγρό)

ό,τι άλλο υλικό (λαχανικό ή δημητριακό) θέλετε ή σας έχει περισσέψει (πχ ωμό καρότο/πιπεριά, πατάτες βρασμένες, μαγειρεμένο ρύζι ή σιτάρι ή κριθάρι)

5 comments:

  1. φαίνονται τέλεια! γιαμ γιαμ γιαμ

    ReplyDelete
  2. Όντως, μας άνοιξες την όρεξη!

    ReplyDelete
  3. Πόσο βάζω από το κάθε υλικό; Γιατί δεν υπάρχουν ποσότητες;

    ReplyDelete
  4. γεια σου Μαρία,
    δεν έβαλα ποσότητες, γιατί περισσότερο ήθελα να δείξω την τεχνική μεταμορφώσεως μιας παραδοσιακής συνταγής σε χορτοφαγική.
    θα προσθεσω ποσοτητες σε λιγο.

    ReplyDelete
  5. Νοστιμα φαινονται!!!!

    ReplyDelete

ShareThis