Monday, 8 March 2010

Παστίτσιο

Η συνταγή σε "ειδικές" γραμμές, προσεχώς εδώ.

3 comments:

  1. Επειδή...αργείς, και ήθελα να το φτιάξω, καθίσαμε με τη Λουκ και γράψαμε τη συνταγή:

    Υλικά Γέμισης

    • Φακές
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 πιπεριά
    • 1 κονσέρβα ντοματάκια
    • Λάδι
    • Μπαχαρικά: δάφνη, κανέλα, αλατοπίπερο

    Υλικά Μπεσαμέλ

    • 4-8 κουτ.σούπας λάδι
    • όσο αλεύρι πάρει για να πήξει
    • 800-1000 ml νερό
    • 130 γρ. κάσιους αλεσμένα

    Εκτέλεση

    1. Μαγειρεύουμε τις φακές στον ατμό.

    2. Βράζουμε 350γρ. μακαρόνια παστίτσιου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

    3. Φτιάχνουμε τη γέμιση όπως θα την φτιάχναμε για κιμά: Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά, προσθέτουμε τη ντομάτα και τις βρασμένες φακές. Λιώνουμε ελαφρά τις φακές με πιρούνι.

    4. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει για να πήξει. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά-αργά το νερό και μετά τα κάσιους, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

    5. Ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά στον πάτο του πυρέξ και στρώνουμε 2 στρώσεις μακαρόνια. Μετά βάζουμε μια στρώση γέμιση και άλλη μια στρώση μακαρόνια. Τελειώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ.

    6. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου στους 180° για 30-40 λεπτά.

    Ελπίζω να μην κάναμε κανένα λάθος γιατί πάω να το φτιάξω τώρα! Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή! :-)

    ReplyDelete
  2. ok, ευχαριστώ για τον κόπο σας!

    θα χρησιμοποιήσω το κείμενό σας με ελαφρές παραλλαγές σύντομα.

    Σημειώσεις:
    1. τα κάσιους τα κάνεις γάλα με το νερό, και αυτό το μείγμα προσθέτεις στο μείγμα λαδιού-αλεύρου.
    2. για μέτριο ταψί, μισό πακέτο φακές (250 γρ.)
    3. κάθε στρώση μακαρονιών έχει περ. 30 μακαρόνια. :)

    ReplyDelete
  3. Χαχα! αλήθεια; Πάντως εμείς το κάναμε έτσι και βγήκε μούρλια!
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete

ShareThis

Translate