100% cholesterol-free, cruelty-free, animal-free --- 100% health-friendly, planet-friendly, animal-friendly --- 100% χωρίς χοληστερόλη, χωρίς βαναυσότητα, χωρίς ζωϊκά προϊόντα --- 100% φιλικά προς την υγεία, τον πλανήτη, τα ζώα
Σελίδες
Monday, 8 March 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Επειδή...αργείς, και ήθελα να το φτιάξω, καθίσαμε με τη Λουκ και γράψαμε τη συνταγή:
ReplyDeleteΥλικά Γέμισης
• Φακές
• 1 κρεμμύδι
• 1 πιπεριά
• 1 κονσέρβα ντοματάκια
• Λάδι
• Μπαχαρικά: δάφνη, κανέλα, αλατοπίπερο
Υλικά Μπεσαμέλ
• 4-8 κουτ.σούπας λάδι
• όσο αλεύρι πάρει για να πήξει
• 800-1000 ml νερό
• 130 γρ. κάσιους αλεσμένα
Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε τις φακές στον ατμό.
2. Βράζουμε 350γρ. μακαρόνια παστίτσιου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
3. Φτιάχνουμε τη γέμιση όπως θα την φτιάχναμε για κιμά: Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά, προσθέτουμε τη ντομάτα και τις βρασμένες φακές. Λιώνουμε ελαφρά τις φακές με πιρούνι.
4. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει για να πήξει. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά-αργά το νερό και μετά τα κάσιους, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
5. Ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά στον πάτο του πυρέξ και στρώνουμε 2 στρώσεις μακαρόνια. Μετά βάζουμε μια στρώση γέμιση και άλλη μια στρώση μακαρόνια. Τελειώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ.
6. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου στους 180° για 30-40 λεπτά.
Ελπίζω να μην κάναμε κανένα λάθος γιατί πάω να το φτιάξω τώρα! Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή! :-)
ok, ευχαριστώ για τον κόπο σας!
ReplyDeleteθα χρησιμοποιήσω το κείμενό σας με ελαφρές παραλλαγές σύντομα.
Σημειώσεις:
1. τα κάσιους τα κάνεις γάλα με το νερό, και αυτό το μείγμα προσθέτεις στο μείγμα λαδιού-αλεύρου.
2. για μέτριο ταψί, μισό πακέτο φακές (250 γρ.)
3. κάθε στρώση μακαρονιών έχει περ. 30 μακαρόνια. :)
Χαχα! αλήθεια; Πάντως εμείς το κάναμε έτσι και βγήκε μούρλια!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!