This is a variation of a closed Soy-milk pie byVeggie-Wedgie. I omit silken tofu, and use 4 T cashew butter. If you want a simpler, faster, low-fat recipe, see my recipe here.
Στη φωτό, παραλλαγή της Soy-milk pie της Veggie-Wedgie. Διαφορές: Παρέλειψα το silken tofu, και χρησιμοποίησα 4 κουτ. σούπας χειροποίητο βούτυρο κάσιους (βλ. παρακάτω). Αν θέλετε μια πιο γρήγορη, πιο απλή, low-fat συνταγή, δείτε την άλλη μου συνταγή εδώ.
Για να φτιάξετε βούτυρο από κάσιους
- ρίχνετε 100γρ κάσιους στεγνά στο μούλτι
- χτυπάτε έως να γίνουν σκόνη
- προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο (περ. μία κουταλιά σούπας) και συνεχίζετε να χτυπάτε στο μούλτι, ανοίγοντας το μούλτι κάθε λίγο και ανακατεύοντας το μείγμα.
- θέλει υπομονή, δηλαδή ανοίγετε το μούλτι 10-15 φορές αφού χτυπάτε 4-5 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακατεύετε, και ξανά μανά.
- συνολικά πρέπει να προστεθούν 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
- σε κάποια φάση γίνετα το θαύμα! Το μείγμα αρχίζει να γίνεται πιο υγρό και να τριγυρνάει στο μούλτι αντί να κολλάει στα τοιχώματα. Αποκτά υφή βουτύρου, χωρίς όμως τα κακά (λιπαρά) του.
___
No comments:
Post a Comment