Υλικά
- πατάτες με τη φλούδα και σελινόριζα ξεφλουδισμένη (2:1 ή 3:1), όλα μαγειρεμένα στον ατμό έως να μαλακώσουν
- (προαιρετικά) κάσιους ή ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (με λίγο νερό στο μπλέντερ για να γίνουν γάλα)
- διατροφική μαγιά (βλ. σημείωση εδώ)
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Λιώνετε τις πατάτες και τη σελινόριζα με το ειδικό εργαλείο ή ένα πηρούνι.
- Προσθέτετε λίγο νερό ή αυτοσχέδιο γάλα.
- Προσαρμόζετε τη γεύση με διατροφική μαγιά, αλάτι, και πιπέρι.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μοσχοκάρυδο.
χαχαχαχαχα! Απίστευτος τίτλος! Μα πού τα βρίσκεις!...
ReplyDeleteΝα υποθέσω από τη σελινόριζα; Είναι άλλο από το σέλινο;
Θέλω όμως ειδικό chachaνιστήρι για chachaνισμα πατάτας και σελινόριζας!!!
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΗ σελινόριζα φαντάζομαι είναι η ρίζα του σέλινου. Είναι σαν σκληρός κόνδυλος με καφέ φλούδα. Αυτά ξέρω (προς το παρόν).
ReplyDeleteΜου αρέσει η σελινόριζα και να σου πω ότι τον μοναδικό τρόπο που δεν την έχω δοκιμάσει είνια ως πουρέ... την άλλη φορά θα το κάνω.
ReplyDeletewww.food4life.gr
Έτσι σκληρή πρέπει να είναι η σελινόριζα; Πρώτη φορά πήρα και με το ζόρι κατάφερα να την καθαρίσω. Την έβαλα ολόκληρη να τη βράσω στην κατσαρόλα γιατί δεν κόβεται! Και περιμένω να μαλακώσει!...
ReplyDeleteναι, είναι σκληρή η άτιμη! την κόβω στη μέση και μετά είναι εύκολο το περαιτέρω cha.......!
ReplyDeleteτο φλούδι πώς το καθαρίζεις;
ReplyDeleteΑν τη μαγειρέψεις στον ατμό με τη φλούδα, μετά βγαίνει εύκολα. Αν θέλεις να τη μαγειρέψεις χωρίς τη φλούδα, θα σου χρειαστεί αυτό το σάιτ www.veganbodybuilding.com
ReplyDelete