Θέλει προσοχή στον τρόπο που θα αναποδογυρίσετε τη φόρμα. Κατά τα άλλα, εκπληκτικά εύκολο πιάτο. Στη φωτό, με κιμά από σόγια.
Πουρές
πατάτες μαγειρεμένες στον ατμό με τη φλούδα τους (η φλούδα τρώγεται)
διατροφική μαγιά
ελαιόλαδο
κάσιους χτυπημένα στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό ή γάλα αμυγδάλου σκόνη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Λιώνετε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πηρούνι και προσθέτετε τις ποσότητες που σας αρέσουν από τα υπόλοιπα υλικά. Αν παραείναι υγρό (αν πέσει πολύ λάδι) διορθώνετε με κάσιους ή γάλα αμυγδάλου σκόνη ή πιο πολλές πατάτες.
Κιμάς φακής: υλικά
- ελαιόλαδο, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, σκόρδο (προαιρετικά)
- ντοματάκια ψιλοκομμένα, σύσπορο χυμό ντομάτας ή ντοματοπολτό
- φακές μαγειρεμένες στον ατμό (ή κιμά σόγιας, μουσκεμένο και σουρωμένο)
- ντοματάκια ψιλοκομμένα, σύσπορο χυμό ντομάτας ή ντοματοπολτό
- αλάτι, πιπέρι, κανέλλα σκόνη, μπαχάρια, φύλλα δάφνης
- Σωτάρετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τις φακές, και τις σωτάρετε λίγο και αυτές.
- Προσθέτετε τη ντομάτα και με ένα πηρούνι διαλύετε τις φακές (όσο μπορείτε).
- Προσθέτετε και τα μπαχαρικά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.
Τοποθετείτε κιμά έως τη μέση μιας λαδωμένης στρογγυλής φόρμας, συμπληρώνετε με πουρέ, και μετά με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε τον πουρέ από τα τοιχώματα της φόρμας. Σκεπάζετε με ένα πιάτο, και αναποδογυρίζετε με προσοχή.
Αν δεν τα καταφέρετε, θα έχετε κάτι όπως αυτό στο δεξί πιάτο. Εξίσου νόστιμο με το αριστερό!
Κι αυτό το έκανα, (σε πιο τεμπέλικη εκδοχή, σε πυρέξ κι όχι με ατομικά φορμάκια).
ReplyDeleteΒγήκε πολύ νόστιμο! Τελικά, ο πουρές φακής είναι καταπληκτική ιστορία.