Tuesday 3 June 2014

Πατατοσαλάτα | Potato salad


Η πατατοσαλάτα πριν το ανακάτεμα.

Υλικά

πατάτες | 1,5 κιλό
φρέσκα κρεμμυδάκια, 2-4
φασόλια κόκκινα βρασμένα, 2-4 κούπες
κόκκινη πιπεριά, 1-2
πράσινη πιπεριά, 1-2
κίτρινη πιπεριά, 1-2
μαγιονέζα της VeganMama (low-fat), 1 δόση (η συνταγή εδώ)

προαιρετικά: λαχανικά (π.χ. χοντροκομμμένο μαρούλι) και άλλα όσπρια (π.χ. μαυρομάτικα, ρεβύθια)

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τις πατάτες από τα χώματα. Τις κόβουμε (κρατώντας τη φλούδα) σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, και τις μαγειρεύουμε στον ατμό (με κλειστή χύτρα ταχύτητος) για 10 λεπτά ή σε κανονική κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν (δεν τις θέλουμε να γίνουν πουρές). Αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει φυσικά.
  2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη μαγιονέζα και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  3. Αναμειγνύουμε τα πάντα, και τρώμε. Το πιάτο αυτό είναι καλύτερο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο.
Ν'Joy!
(c) VeganMama

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate