Thursday 18 December 2014

Κανελλόνια γεμιστά με ροζ φακές | Red lentil cannelloni



For the recipe in english, please scroll down.

Ίσως το πιο αγαπημένο φαγητό μου της φοιτητικής μου ζωής, τώρα σε νέα, αναβαθμισμένη έκδοση. Από άποψη υγείας είναι σαφώς ανώτερη η τωρινή παραλλαγή διότι δεν περιέχει πρόσθετο λίπος/λάδι, ούτε κιμά σόγιας, ούτε αγοραστό φυτικό γάλα (και τα τρία είναι επεξεργασμένα τρόφιμα). Είναι πεντανόστιμο και τα παιδιά το λατρεύουν! Το αναβιώσαμε (και το χαρήκαμε πολλές φορές) χάρις στην Genevieve, που πρότεινε τη χρήση της σακούλας ζαχαροπλαστικής.  || My undergraduate years favourite dish, tweeked to be much healthier (no TVP, no oil, homemade cashew milk) and with simpler ingredients. It is an ultra addictive dish, and the kids love it! This recipe was revived thanks to Genevieve, who suggested the time-saving use of the pastry bag for filling the cannelloni.

Υλικά

για 4 μεγάλες μερίδες ή 6 μικρές

24 κανελλόνια (250γρ)
1 δόση συνταγής για ροζ φακές (βλέπε εδώ)

μισή κούπα κάσιους (άψητα, ανάλατα)
1 κονσέρβα ντοματάκια ή 6-7 φρέσκα πομοντόρια ή ό,τι άλλο είδος ντομάτας έχετε

Εκτέλεση

  1. Μαγειρεύουμε τον "κιμά" από τις ροζ φακές. Θα περισσέψει περίπου η μισή συνταγή, την κρατάμε για αύριο για να την φάμε με καστανό ρύζι (βλ. συνταγή "Καστανό ρύζι στη χύτρα ταχύτητος".
  2. Όταν οι ροζ φακές κρυώσουν λίγο, τότε γεμίζουμε τα κανελόνια. Η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους με τις ντομάτες και τον χυμό τους και περιχύνουμε τα κανελόνια με στόχο να σκεπάσουμε τελείως. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν τα κανελόνια (δοκιμάζουμε τσιμπώντας τα με ένα πηρούνι). Αν δεν έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Όταν μαλακώσουν τα κανελόνια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ή έως ότου η πάνω επιφάνεια αποκτήσει μια ελάχιστα ξηρή κρούστα όπως στη φωτογραφία.
Σερβίρουμε με χόρτα ή/και πράσινη σαλάτα.


---------------------------------
Αν δεν είσαι vegan, γίνε vegan. Η ολική χορτοφαγία (veganism) είναι μη-βία. Κυρίως είναι μη-βία προς άλλα αισθανόμενα όντα. Αλλά είναι και μη-βία προς τη γη και μη-βία προς τον εαυτό σου.

Και ποτέ, μα ποτέ, μην πεισθείς από την παράλογη ιδέα ότι πρέπει να προωθήσουμε την "χαρούμενη εκμετάλλευση" των ζώων ώστε οι άνθρωποι να γίνουν vegan. Ολόκληρη η βιομηχανία της "χαρούμενης εκμετάλλευσης" έχει μόνο έναν στόχο: να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν άνετα με την εκμετάλλευση των ζώων και να την συνεχίσουν.

Η ολική χορτοφαγία είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ επιλογή. Έχουμε την ικανότητα να πούμε όχι στη βία. Έχουμε την ικανότητα να αναγνωρίσουμε τα ζώα ως πρόσωπα/άτομα. Έχουμε την ικανότητα να αρνηθούμε τα ζώα ως ιδιοκτησία. Έχουμε την ικανότητα να πούμε όχι στο σπισισμό. Έχουμε την ικανότητα να λύσουμε το πρόβλημα της εκμετάλλευσης των ζώων με τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει: καταργώντας τη ζήτηση για ζωικά προϊόντα.

---------------------------------
Ελεύθερη μετάφραση (και αρχικό κείμενο) από την ιστοσελίδα του Professor Gary Francione, Rutgers School of Law-Newark, USA.




RECIPE IN ENGLISH


Ingredients

for 4 big portions or ή 6 medium sized ones

24 cannelloni tubes (250g) - the ones that need no pre-cooking
1 recipe of pink lentil sauce (see here)

0.5 cup raw cashews
1 can tomatoes or 6-7 fresh pomodori tomatoes or any other tomato product you might have in hand

Preparation

  1. Preheat the oven at 190C/375F. 
  2. Cook the pink lentil filling. About half of the recipe will be leftover, which you can eat with brown rice the day after (see recipe "Brown rice in the pressure cooker".
  3. When the filling has cooled a bit, then we fill up the cannelloni using a pastry piping bag or a small spoon.
  4. Blend the cashews with the tomatoes (use the juice as well) and fill up the casserole dish so that the cannelloni are covered. If needed, add some more water.
  5. Cover the dish with aluminum foil, and bake for 45-50 mins, or until the cannelloni are tender (try one using a fork). If they are not tender and ready to eat, add some more cashew-tomato liquid or plain water and bake for some minutes more. When the cannelloni are tender, remove the foil and bake for another 15-20 mins or until the upper surface is slightly crusted, as in the photo.
Serve with cooked greens and/or raw green salad.


---------------------------------
If you are not vegan, please go vegan. Veganism is about nonviolence. First and foremost, it’s about nonviolence to other sentient beings. But it’s also about nonviolence to the earth and nonviolence to yourself.

And never, ever buy into the nonsensical notion that we need to promote “happy exploitation” in order to get people to go vegan. It’s the opposite: the entire “happy exploitation” industry has one goal: to make the public more comfortable about animal exploitation.

Veganism is OUR choice. We have the ability to say no to violence. We have the ability to affirm the personhood of animals. We have the ability to reject the status of animals as property. We have the ability to say no to speciesism. We have the ability to solve the problem of animal exploitation in the only way it can be solved: by abolishing the demand for animal products.


Source: website of Professor Gary Francione, Rutgers School of Law-Newark, USA.



No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate