Tuesday 9 February 2010

Quesadillas με λαχανικά


---
Συνδυασμός της συνταγής για Nacho Cheez Sauce and Dip από το The Ultimate Uncheeze Cookbook (σ. 65) και της τεχνικής της Susan V (που έχει το http://blog.fatfreevegan.com) από την συνταγή No-Queso Quesadillas και γέμιση ποικιλία λαχανικών.

Υλικά για 2 κύρια πιάτα ή για σνάκ 4 ατόμων:

4 μεγάλες τορτίγιες
4 κούπες λαχανικά έτοιμα για φάγωμα, όπως:
μαγειρεμένα στον ατμό: καρότο κομμένο κυβάκια, αρακά, φασολάκια πράσινα, καλαμπόκι, μανιτάρια σωτααρισμένα σε ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι
ωμά, κομμένα σε κυβάκια: πράσινη και κόκκινη πιπεριά, κολοκυθάκια, ντομάτες

2,5 κούπες Nacho Cheez Sauce and Dip από το The Ultimate Uncheeze Cookbook - η συνταγή ακριβώς από κάτω, με πράσινο.

Nacho Cheez Sauce and Dip

Εργαλεία: Multi ή blender για να χτυπήσετε το κρεμμύδι και σκόρδο με νερό, κατσαρολάκι.

Υλικά: 1/2 Κ αλεύρι (ό,τι έχετε, εγώ έβαλα κριθαριού)
1/2 Κ διατροφική μαγιά
1 κτ αλάτι
εντελώς προαιρετικά: 0,25 κτ καυτερό τσίλι σκόνη (η original συνταγή γράφει 1 κτ, εμένα με μισό μου βγήκε πολύ καφτερό - εξαρτάται από το τσίλι σας)
1/4 κρεμμυδι (ή 1/2 κτ σκόνη αποξηραμένου)
1/2 κτ καυτερή ή γλυκειά πάπρικα (έβαλα γλυκειά)
1 σκελίδα σκόρδο 1/4 κτ σκόνη αποξηραμένου)
1/4 κτ ρίγανη (αποξηραμένη)
1/8 - 1/4 κτ πιπέρι καγιέν
2 και 1/4 κούπες νερό
1/2 κτ έτοιμη μουστάρδα (ό,τι είδος έχετε, αν δεν έχετε έτοιμη, 1/4 κτ σκόνη Cοleman's νομίζω είναι ΟΚ)
1/2 κτ πάστα miso (ελαφρύ ή από ρεβύθι - δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο - μπορεί να μην μπει καθόλου ή να υποκατασταθεί με κύβο λαχανικών)
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο cilantro (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι ή μπλέντερ λίγο από το νερό μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Με το υπόλοιπο νερό ξεπλένουμε το μούλτι ή μπλέντερ και ρίχνουμε και αυτό το νερό στο κατσαρολάκι (αν έχουμε σκόνες σκόρδου και κρεμμυδιού απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι μας). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά έως και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύονταις συνεχώς, μέχρι να γίνει πηχτό. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το miso. Το cilantro η original συνταγή λέει να το προσθέσεις πριν σερβίρεις το Nacho Dip, αλλά εμείς δεν κάνουμε τώρα nacho dip.


Μόλις ετοιμάσουμε το Nacho Dip, ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μία τορτίγια και από τις δύο πλευρές. Ενώ ζεσταίνουμε από τη 2η πλευρά, βάζουμε το μισό nacho dip και από πάνω του απλώνουμε τα μισά λαχανικά. Πατάμε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά με το ντιπ. Σκεπάζουμε με την 2η τορτίγια, και αναποδογυρίζουμε το κατασκεύασμα ώστε να ζεστάνουμε και τη 2η τορτίγια. (αυτό το στάδιο θέλει λίγη προσοχή - Αν δείτε ότι είναι δύσκολο, βγάλτε την τορτίγια με τη γέμιση, ζεστάνετε μόνη της τη 2η τορτίγια, και μετά τοποθετήστε την (εκτός τηγανιού) πάνω στη γέμιση.

Σερβίρουμε σε πιάτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Τα κομμάτια χρησιμοποιούνται και ως χρήμα ή ως διαπραγματευτικά εργαλεία.

Bon apetit!

κ.τ. = κουτάλι γλυκού
κ.σ. = κουτάλι σούπας
Κ = κούπα

---------------


No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate