Sunday, 15 January 2012

Κουλουράκια-μπουκίτσες με παπαρουνόσπορο και λεμόνι χωρίς ζάχαρη/αλάτι

Τα κουλουράκια πριν μπουν στο φούρνο.


Τα κουλουράκια ψημένα. Μην περιμένετε να ροδίσουν για να τα βγάλετε. Αν αλλάξουν λίγο χρώμα στις άκρες, είναι έτοιμα.




Υλικά

Αλεύρι, 2 κούπες
Λεμόνι, χυμό από μισό
Ελαιόλαδο, μισή κούπα*
Παπαρουνόσπορος, 2 κ.σούπας
Διατροφική μαγιά, 2 κ.σ. (προαιρετικά)

*Για να γίνουν πιο υγιεινά το ελαιόλαδο αντικαθίσταται με νερό.

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη, βάλτε το αλεύρι, ξύστε πάνω του το λεμόνι, και μετα στίψτε το λεμόνι και προσθέστε το χυμό του στο αλεύρι. Προσθέστε το λάδι και τον παπαρουνόσπορο.

Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να έχετε μια σχετικά σφιχτή ζύμη (δεν απλώνεται ευκολα). Προσθέστε νερό ή επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί.

Πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 1,5 εκ. ή σε μπαστουνάκια ή ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβετε σε μικροσκοπικά σχήματα με τις ειδικές φόρμες.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 κελσίου για 11-13 λεπτά. Δεν πρέπει να είναι εντελώς στεγνά στο κέντρο τους όταν τα βγάλετε.

2 comments:

  1. Δεν έχω καταλάβει τι γεύση θα χουν αυτά τα κουλουράκια...Κάπως αλμυρά?Αν θέλω να τα κάνω πιο γλυκά μπορώ πιστεύεις να αφαιρέσω τη διατροφική μαγιά και να προσθέσω λίγη ζάχαρη ή αγαύη?

    ReplyDelete
  2. Ναι, είναι κάπως αλμυρά, σαν κράκερς.

    Πάντως, γιατί όχι; φαντάζομαι μπορεις να υποκαταστήσεις τη διατροφική μαγιά με ζάχαρη.

    αν βγεί κάτι καλό, μπορείς να μας ενημερώσεις!

    ReplyDelete

ShareThis

Translate