Saturday, 4 February 2012

Γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο / Stuffed mushrooms in the oven


For the english version, please scroll down
=============================

Υλικά
για 4 μερίδες ορεκτικού

μανιτάρια, 12 μεγάλα (περ. 500γρ)
φρυγανιά τριμμένη, 2 ΚΣ
κάσιους ή αμύγδαλα, 4 ΚΣ > τρίψτε τα στο γουδί
πιπεριά κόκκινη, 1 > ψιλοκομμένη
θυμάρι αποξηραμένο, 2κτ
μαιντανός αποξηραμένος, 1 κτ
μαντζουράνα αποξηραμένη, 1 κτ
κρεμμύδι αποξηραμένο, 1 κτ
σκόρδο αποξηραμένο, 0,5 κτ
διατροφική μαγιά, 2ΚΣ
πιπέρι, όσο θέλετε

Εκτέλεση
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τη φλούδα τους, αποσπούμε προσεκτικά το μίσχο.
Ψιλοκόβουμε τους μίσχους σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ανάποδα τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα γεμίζουμε (μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε το κάθε μανιτάρι στο χέρι μας).
Ψήνουμε στο γκρίλ στους 220 για 5-8 λεπτά (μέχρι να ξεροψηθεί λίγο η γέμιση).

=============================
Ingredients
for 4 starter portions
mushrooms, 12 big (~ 500gr)
breadcrumbs, 2 T
cashews or almonds, 4 T > grind them in the mortar
red pepper, 1 > finely chop
thyme dried, 2t
parsley dried, 1 t
marjoram dried, 1 t
onion dried, 1 t
garlic dried, 0,5 t
nutritional yeast, 2T
pepper, to taste

Preparation
Wipe the mushrooms > remove their hard skin > carefully break the stems.
Chop the stems in a bowl. Add all other ingredients and mix thoroughly.
Place the mushrooms on a dish, cap side down (gills up), fill them with the mixture (you might need to take each mushroom in your hand to fill them). 
Grill at 220C for 5-8 minutes (until some parts of the filling are crisp).

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate