Το ταμπουλέ είναι μια σαλάτα που ξεχειλίζει από ενέργεια. Ταξιδεύει εύκολα, και είναι ακόμα πιο ωραίο όταν καταναλωθεί κρύο από το ψυγείο. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί το κους κούς. Δοκιμάστε να στολίσετε το πιάτο σας με 1-2 κουταλιές ξηρούς καρπούς (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, κουκουνάρι, κ.λπ.) ή/και ελιές για να γίνει ακόμα πιο θρεπτικό.
Συστατικά
- κους-κους, 1/4 κούπας
- κρεμμύδι ξερό, 1 μέτριο
- ντομάτες, 2 μεγάλες
- μαϊντανός, 2-3 ματσάκια
- δυόσμος αποξηραμένος, 1 κτ
- χυμός λεμονιού, 3 κσ (από περίπου μισό λεμόνι)
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το κους-κους σε ένα μεγάλο δοχείο.
- Κόβουμε σε κύβους τη ντομάτα (μαζί με τη φλούδα) και ρίχνουμε τους κύβους μαζί με το ζουμί που έχει φύγει πάνω στο κους-κους. Αφήνουμε για 15 λεπτά για να μαλακώσει το κους-κους.
- Στίβουμε το λεμόνι, και προσθέτουμε στο δοχείο.
- Ψιλοκόβουμε (όσο πιο ψιλό μπορούμε) το κρεμμύδι, και το προσθέτουμε στο δοχείο.
- Ξεπλένουμε, στεγνώνουμε, και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (φύλλα και μίσχους).* Τον προσθέτουμε στο δοχείο, προσθέτουμε τον δυόσμο καλά τριμμένο, και ανακατεύουμε.
Σημειώσεις
* Στεγνώνουμε σε στεγνωτήριο λαχανικών ή τυλίγοντας με μία πετσέτα την οποία γυρνάμε γύρω-γύρω (κάπως λέγεται αυτή η άσκηση για τους ώμους, αλλά δεν θυμάμαι πώς).
No comments:
Post a Comment