Wednesday, 7 July 2010

Χλωρά φασόλια (1) κοκκινιστά (2) ρομέσκο

Στη φωτό, αριστερά τα κοκκινιστά, δεξιά τα ρομέσκο.


Πρόσφατα μου χάρισαν χλωρά φασόλια. Ιδού δύο απλές συνταγές. Φυσικά οι συνταγές γίνονται και με μαγειρεμένα ξερά φασόλια.

Φασόλια χλωρά κοκκινιστά

Υλικά
  • πράσο, 1 μικρό ψιλοκομμένο σε ροδέλες
  • καρότα, 2 μέτρια σε ροδέλες
  • κρεμμυδάκι φρέσκο, 1
  • κρεμμύδι ξερό, 1 μεγάλο
  • ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα)
  • φασόλια χλωρά, 400-500 γρ. (2,5-3 κούπες)
  • ντομάτες, 3-4 ώριμες φρέσκες ψιλοκομμένες (ή ένα μικρό κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια)
  • μαϊντανός, μισή κούπα

Εκτέλεση
  • Σωτάρετε στο ελαιόλαδο τα πρώτα τέσσερα υλικά.
  • Προσθέτετε τα φασόλια και τη ντομάτα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  • Προσθέτετε τον μαϊντανό και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.

Φασόλια χλωρά ρομέσκο

Όπως παραπάνω, εκτός από τον μαϊντανό
Επιπλέον υλικό: αμύγδαλα αποφλοιωμένα, μία κούπα (τριμμένα σε σκόνη στο μούλτι)

Εκτέλεση
  • Ακολουθείτε την παραπάνω συνταγή για κοκκινιστά, μόνο που αντί για μαϊντανό προσθέτετε τα τριμμένα αμύγδαλα.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate