Thursday, 8 July 2010

Κινόα με πράσο, λιαστή ντομάτα, θυμάρι, και κουκουνάρι

Στο βάθος φαλάφελ-cakes με γιαούρτι σόγιας.

Έμπνευση για τη συνταγή αυτή, η συνταγή Quinoa with pine nuts από το βιβλίο The Best of Vegan Cooking, της Priscilla Feral (book depository, amazon-uk).

Υλικά
για 2 μεγάλες μερίδες ή 3 συνοδευτικές
  • νερό, 2 κ. σούπας (για το σωτάρισμα) ή όσο χρειαστεί
  • πράσα, 1-2 (σε μισές ροδέλες)
  • κινόα, μισή κούπα (ξεπλύνετε σε σουρωτήρι μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό)
  • λιαστές ντομάτες, 4-5 (τεμαχισμένες σε τετραγωνάκια)
  • θυμάρι, 1/2 κ. γλυκού
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό, 1,25-1,5 κούπες
  • κουκουνάρι, 3 κ. σούπας
Εκτέλεση
  • Σωτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία τα πράσα στο νερό μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αυξάνετε λίγο την θερμοκρασία, προσθέτετε την κινόα και σωτάρετε 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το νερό και τις λιαστές ντομάτες.
  • Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά 15-20 λεπτά (ή μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να ξεχωρίσει το φύτρο της). Προσθέστε λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
  • Σερβίρετε με κουκουνάρι.
Σημείωση: Η ίδια ακριβώς συνταγή γίνεται και με αμάρανθο.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate