Στο βάθος φαλάφελ-cakes με γιαούρτι σόγιας.
Έμπνευση για τη συνταγή αυτή, η συνταγή Quinoa with pine nuts από το βιβλίο The Best of Vegan Cooking, της Priscilla Feral (book depository, amazon-uk).
Υλικά
για 2 μεγάλες μερίδες ή 3 συνοδευτικές
- νερό, 2 κ. σούπας (για το σωτάρισμα) ή όσο χρειαστεί
- πράσα, 1-2 (σε μισές ροδέλες)
- κινόα, μισή κούπα (ξεπλύνετε σε σουρωτήρι μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό)
- λιαστές ντομάτες, 4-5 (τεμαχισμένες σε τετραγωνάκια)
- θυμάρι, 1/2 κ. γλυκού
- αλάτι, πιπέρι
- νερό, 1,25-1,5 κούπες
- κουκουνάρι, 3 κ. σούπας
- Σωτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία τα πράσα στο νερό μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αυξάνετε λίγο την θερμοκρασία, προσθέτετε την κινόα και σωτάρετε 2 λεπτά.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το νερό και τις λιαστές ντομάτες.
- Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά 15-20 λεπτά (ή μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να ξεχωρίσει το φύτρο της). Προσθέστε λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
- Σερβίρετε με κουκουνάρι.
No comments:
Post a Comment