Η συνταγή είναι παραλλαγή της σαλάτας καπρέζε (από το Capri). Μπορεί να ετοιμαστεί από παιδιά, αρκεί να τους δώσουμε κομμένες τις ροδέλες. Διατηρήστε στο ψυγείο έως ότου τη σερβίρετε.
Υλικά
- μοσταρέλλα φαγοπυρένια, που την έχουμε φορμάρει σε άθραυστα κυλινδρικά δοχεία ή ποτήρια, κομμένη σε ροδέλες
- ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- πιπέρι
- βασιλικό φρέσκο ή αποξηραμένο
- ελαιόλαδο (προαιρετικό)
- κουκουνάρι (προαιρετικά)
- Στρώνουμε πρώτα ντομάτα, μετά μοσταρέλλα, τρίβουμε λίγο πιπέρι κ.ο.κ. Τελειώνουμε με ντομάτα.
- Στην τελευταία στρώση βάζουμε βασιλικό ολόκληρο ή ψιλοκομμένο.
- Στολίζουμε με λίγο κουκουνάρι, και (προαιρετικά) σταγόνες ελαιολάδου.
Για τους λιγότερο τολμηρούς προτείνονται διώροφες κατασκευές.
No comments:
Post a Comment