Για αθλητές

Κάποιοι πιστεύουν ότι η vegan διατροφή δεν μπορεί να συνδυαστεί επιτυχώς με (πρωτ)αθλητισμό. Ο αριθμός των vegan πρωταθλητών (σε τρίαθλο, ποδηλασία, μαραθώνιο, άλμα επί κοντώ, κλπ) δείχνει ότι εκείνος/η που έχει τη θέληση για πρωταθλητισμό ή απλό αθλητισμό μπορεί να πετύχει τους στόχους του δείχνοντας παράλληλα ανωτερότητα και συμπόνοια προς τα ζώα.

Δυστυχώς ακόμα συντηρείται (ακόμα και από "ειδικούς") ο μύθος της πρωτείνης, και ο σχετιζόμενος μύθος των συνδυασμών τροφών (για "πλήρη" πρωτείνη). Οι μύθοι αυτοί στηρίζονται στην υπόθεση ότι η πλήρως φυτοφαγική διατροφή δεν μπορεί να μας δώσει πρωτείνη και αμινοξέα, στις ποσότητες που χρειαζόμαστε. Ε, λοιπόν, αυτό και αν είναι μύθος! Διαβάστε το κείμενο του Καρδιολόγου Κ. Τσαρπαλή με τίτλο "Φυτοφαγία: Από τον μύθο της πρωτείνης στον μύθο των "ειδικών"".

Η vegan διατροφή σίγουρα δεν έκανε κακό στον ολυμπιονίκη Carl Lewis, ο οποίος κέρδισε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 τέσσερα χρυσά μετάλια (100μ, 200μ, άλμα εις μήκος και σκυταλοδρομία 4x100) και πολλά άλλα μετάλια σε ολυμπιακούς και παγκόσμιους αγώνες. Ο ίδιος αποδίδει μέρος της επιτυχίας του στην vegan διατροφή την οποία ξεκίνησε το 1990 και ακολουθεί έως σήμερα. Το ίντερνετ και το youtube περιέχουν αρκετές συνεντεύξεις του στις οποίες εξηγεί τα οφέλη της vegan διατροφής.

Μερικές σχετικές ιστοσελίδες είναι οι ακόλουθες:
http://www.veganbodybuilding.com/
http://www.veganmuscleandfitness.com/
http://veganrunners.org/
http://veganfitness.net/
http://www.veganvolleyballer.com/

Mερικές ιστοσελίδες vegan αθλητών
Scott Jurek http://www.scottjurek.com/about-scott/
Rich Roll http://www.richroll.com/
ShareThis

Translate