Υλικά
φακές μαγειρεμένες στον ατμό (έτσι γίνονται σχετικά στεγνές) και περασμένες στο μούλτι
καρότο, κρεμμύδι, πελτέ ντομάτας, μαϊντανός, ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
φρυγανιά τριμμένη
και για όσους δεν πάνε "με το μάτι", παραθέτω ενδεικτικά ποσότητες, τις οποίες όμως μπορείτε να προσαρμόσετε όπως σας αρέσει.
φακές μαγειρεμένες στον ατμό, 2 κούπες >> στο μούλτι
καρότο, 1 >> στον τρίφτη
κρεμμύδι, 1 >> στον τρίφτη ή ψιλοκομμένο
πελτέ ντομάτας, 2-3 κσ
μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1/2 κούπας
2-3 κουτ. σούπας τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
κύμινο ή γλυκό κάρρυ, 2 κτ
νιφάδες βρώμης ή φρυγανιά τριμμένη, περ. 1/4 κούπας (μόνο αν το μείγμα είναι υγρό)
ό,τι άλλο υλικό (λαχανικό ή δημητριακό) θέλετε ή σας έχει περισσέψει (πχ ωμό καρότο/πιπεριά, πατάτες βρασμένες, μαγειρεμένο ρύζι ή σιτάρι ή κριθάρι)
φαίνονται τέλεια! γιαμ γιαμ γιαμ
ReplyDeleteΌντως, μας άνοιξες την όρεξη!
ReplyDeleteΠόσο βάζω από το κάθε υλικό; Γιατί δεν υπάρχουν ποσότητες;
ReplyDeleteγεια σου Μαρία,
ReplyDeleteδεν έβαλα ποσότητες, γιατί περισσότερο ήθελα να δείξω την τεχνική μεταμορφώσεως μιας παραδοσιακής συνταγής σε χορτοφαγική.
θα προσθεσω ποσοτητες σε λιγο.
Νοστιμα φαινονται!!!!
ReplyDeleteΕίμαι vegan εδώ και 4 χρόνια και το βασικό μου πρόβλημα με τα μπιφτέκια είναι ότι δεν "δένουν" πολύ καλά, αλλά αυτά φαίνονται οκ. Θα τα φτιάξω σήμερα. Ευχαριστώ.
ReplyDeleteΠώς σου βγήκαν τελικά;
ReplyDelete