Wednesday 22 December 2010

Ρεβυθόσουπα ταχινολεμονάτη



Πολλές φορές όταν βράζω ρεβύθια στη χύτρα χρησιμοποιώ το καλαθάκι ατμού για να μαγειρέψω παράλληλα φακές, τις οποίες χρησιμοποιώ μετά για άλλες συνταγές (σαλάτα, μπιφτέκια φακής, παστίτσιο με κιμά φακής κ.λπ.). Οι φακές αυτές συνδυάζονται επίσης πολύ καλά με τη ρεβυθόσουπα, όπως φαίνεται στη φωτό. 

Υλικά για 5/10 πιάτα

ρεβύθια, 250 γρ / 500 γρ
δάφνη, 1 φύλλο
νερό

ταχίνι (ιδανικά από αποφλοιωμένο σουσάμι), 1 κ.σ. / 2 κ.σ.
χυμός λεμονιού, 1 κ.σ. / 2 κ.σ.
αλάτι, πιπέρι, διατροφική μαγιά (όλα προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μουλιάζετε σε νερό (εννοείται χωρίς σόδα) τα ρεβύθια όλο το βράδυ.

Ξεπλένετε τα ρεβύθια, τα βάζετε στη χύτρα μαζί με τη δάφνη και τα καλύπτετε με νερό. Τα βράζετε στη χύτρα (θέση Ι) για 40-45 λεπτά και αφήνετε τη χύτρα στο σβησμένο μάτι μέχρι να μπορείτε να ανοίξετε το καπάκι. Εναλλακτικά, τα μαγειρεύετε σε κατσαρόλα όσο χρειαστεί για να μαλακώσουν, αναπληρώνοντας το νερό που εξατμίζεται.

Ανοίγετε τη χύτρα, μεταφέρετε 1 κούπα / 2 κούπες από το νερό των ρεβυθιών στο μπλέντερ (αν θέλετε και λίγα από τα ρεβύθια), προσθέτετε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού (και προαιρετικά αλάτι, λευκό πιπέρι, και 2-4 κ.σ. διατροφική μαγιά), τα χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν, ρίχνετε το μείγμα πίσω στην χύτρα, ανακατεύετε, σερβίρετε.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate