Οι συνταγές που κυκλοφορούν για ψωμί, καθώς
και οι συνταγές που χρησιμοποιούνται στο ψωμί του εμπορίου περιέχουν 2-3
κουταλάκια του τσαγιού αλάτι (δηλ. 15-20γρ αλατιού) ανά κιλό
χρησιμοποιούμενου αλεύρου. Η παρακάτω συνταγή δεν περιέχει καθόλου πρόσθετο αλάτι (και τα σιτηρά περιέχουν αλάτι, αλλά σε αμελητέες ποσότητες).
Συμβουλή: Μπορούμε να προσθέσουμε μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου ή σκόνη κρεμμυδιού στο αλεύρι για επιπλέον γεύση.
Υλικά για ψωμί ημι-ολικής αλέσεως περ. 900 γρ
(βάλτε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με την αναγραφόμενη σειρά)
0,75 κτ μαγιά
1,5 κτ καστανή ζάχαρη (ή ό,τι είδος έχετε)
300 γρ σκληρό λευκό αλεύρι
300 γρ σκληρό αλεύρι ολικής αλέσεως
410 ml νερό
2 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Επιλέξτε ένα σύντομο πρόγραμμα, περίπου 2 ωρών.
Δείτε επίσης:
Ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή με λιγότερο αλάτι και επιπλέον σίδηρο που περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για το αλάτι και τον σίδηρο
100% cholesterol-free, cruelty-free, animal-free --- 100% health-friendly, planet-friendly, animal-friendly --- 100% χωρίς χοληστερόλη, χωρίς βαναυσότητα, χωρίς ζωϊκά προϊόντα --- 100% φιλικά προς την υγεία, τον πλανήτη, τα ζώα
Σελίδες
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment