Friday, 13 December 2013

Ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη στον αρτοπαρασκευαστή


Υλικά (για καρβέλι 950γρ)

μαγιά ξηρή: 0,25 κτ (1,25ml)
αλάτι: 0,5 κ.τ. (2,5ml)
αλεύρι ολικής αλέσεως: 600γρ
νερό: 440-450 ml

Εκτέλεση

Προσθέτουμε τα υλικά στον κάδο με την σειρά που αναφέρονται. Επιλέγουμε ένα σύντομο πρόγραμμα περίπου 2 ωρών.

Παραλλαγές

Αντικαθιστούμε 10% του βάρους του αλεύρου (εδώ: 60γρ) με τριμμένο λιναρόσπορο.
Αν προορίζουμε το ψωμί για κατανάλωση από παιδιά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα άλλο 20% του αλεύρου ολικής αλέσεως με λευκό αλεύρι.



1 comment:

  1. Φτιάχνουμε κι εμείς και γίνεται πεντανόστιμο!

    ReplyDelete

ShareThis

Translate