Wednesday 10 March 2010

Πουρές σεληνιασμένος


Υλικά
  • πατάτες με τη φλούδα και σελινόριζα ξεφλουδισμένη (2:1 ή 3:1), όλα μαγειρεμένα στον ατμό έως να μαλακώσουν
  • (προαιρετικά) κάσιους ή ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (με λίγο νερό στο μπλέντερ για να γίνουν γάλα)
  • διατροφική μαγιά (βλ. σημείωση εδώ)
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
  • Λιώνετε τις πατάτες και τη σελινόριζα με το ειδικό εργαλείο ή ένα πηρούνι.
  • Προσθέτετε λίγο νερό ή  αυτοσχέδιο γάλα.
  • Προσαρμόζετε τη γεύση με διατροφική μαγιά, αλάτι, και πιπέρι.
  • Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μοσχοκάρυδο.
__________

8 comments:

  1. χαχαχαχαχα! Απίστευτος τίτλος! Μα πού τα βρίσκεις!...
    Να υποθέσω από τη σελινόριζα; Είναι άλλο από το σέλινο;
    Θέλω όμως ειδικό chachaνιστήρι για chachaνισμα πατάτας και σελινόριζας!!!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Η σελινόριζα φαντάζομαι είναι η ρίζα του σέλινου. Είναι σαν σκληρός κόνδυλος με καφέ φλούδα. Αυτά ξέρω (προς το παρόν).

    ReplyDelete
  4. Μου αρέσει η σελινόριζα και να σου πω ότι τον μοναδικό τρόπο που δεν την έχω δοκιμάσει είνια ως πουρέ... την άλλη φορά θα το κάνω.

    www.food4life.gr

    ReplyDelete
  5. Έτσι σκληρή πρέπει να είναι η σελινόριζα; Πρώτη φορά πήρα και με το ζόρι κατάφερα να την καθαρίσω. Την έβαλα ολόκληρη να τη βράσω στην κατσαρόλα γιατί δεν κόβεται! Και περιμένω να μαλακώσει!...

    ReplyDelete
  6. ναι, είναι σκληρή η άτιμη! την κόβω στη μέση και μετά είναι εύκολο το περαιτέρω cha.......!

    ReplyDelete
  7. το φλούδι πώς το καθαρίζεις;

    ReplyDelete
  8. Αν τη μαγειρέψεις στον ατμό με τη φλούδα, μετά βγαίνει εύκολα. Αν θέλεις να τη μαγειρέψεις χωρίς τη φλούδα, θα σου χρειαστεί αυτό το σάιτ www.veganbodybuilding.com

    ReplyDelete

ShareThis

Translate