Wednesday 21 August 2013

Τοστάκια χωρίς χοληστερόλη - με ελληνικά τυράκια VioLife/VioFree




Τα τυράκια VioLife και VioFree της ΒΙΟΤΡΟΣ είναι η πρώτη ελληνική σειρά προϊόντων που απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, περιλαμβανομένων των χορτοφάγων. Έχουν πιστοποίηση από τη Vegan Society, και εξάγονται σε πολλές χώρες. Είναι 100% νηστίσιμα, 100% χωρίς χοληστερόλη, 100% χωρίς γαλακτοκομικά συστατικά, 100% vegetarian/vegan.

Δυστυχώς πολλά super-markets στην Ελλάδα προτείνουν (λόγω άγνοιας;) ως νηστίσιμο το τυρί Κολιός, το οποίο όμως δεν είναι πραγματικά νηστίσιμο, διότι περιέχει ζωικά συστατικά. Η άγνοια που υπάρχει στο θέμα αυτό είναι διάχυτη - σχεδόν όλοι οι πωλητές που έχω συναντήσει στα supermarkets, όταν ζητώ νηστίσιμο τυρί μου προτείνουν το Κολιός. Ακόμα και η Εκκλησία της Ελλάδος νομίζω πως το χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των νηστειών, αγνοώντας προφανώς ότι δεν είναι 100% νηστίσιμο.


Υλικά

Αραβικές πίτες
Τυράκια VioLife

Εκτέλεση


Απλώνουμε τυράκι στην πίτα.













Διπλώνουμε την πίτα στα δύο.













Κόβουμε στα δύο, στα τέσσερα ή σε μακρόστενες λωρίδες.













Ψήνουμε στην τοστιέρα...













... μέχρι να ροδίσει η πίτα.


Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις! Να γιατί:
  1. κανείς δεν έχει πεθάνει για να γευτούμε εμείς τυρί
  2. καμμία μητέρα δεν έχει αποχωριστεί το μωρό της
  3. το γεύμα μας περιέχει 0% χοληστερόλη
  4. τα σφαγεία και τα τυροκομεία είναι από τα πιο άθλια μέρη για να δουλεύει κανείς - μειώνουμε τις θέσεις εργασίας εκεί και δίνουμε δουλειά σε ανθρώπους που δουλεύουν σε πιο ανθρώπινες και καθαρότερες γραμμές παραγωγής.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate